Comunicat de presă referitor la sesizarea Curții Constituționale în legătură cu aspecte de neconstituționalitate cuprinse în Legea de modificare şi completare a Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

COMUNICAT

referitor la sesizarea Curții Constituționale

în legătură cu aspecte de neconstituționalitate cuprinse în Legea de modificare şi completare a Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor

Joi, 29 martie 2018, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție s-au constituit în Secții Unite, conform dispozițiilor art.25 lit. c) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru sesizarea Curții Constituționale cu privire la exercitarea controlului de constituționalitate, înainte de promulgare, asupra Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Ședința Secțiilor Unite a fost convocată la cererea Secției Penale a Înaltei Curți de Casație şi Justiție, transmisă prin adresa nr.105/C/29.03.2018, în temeiul art.27 alin.(1) teza a III-a din Regulamentul privind organizarea şi funcționarea administrativă a Înaltei Curți de Casație şi Justiție.

Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, legal constituite, prin Hotărârea nr.1 din 29 martie 2018, au sesizat Curtea Constituțională asupra aspectelor de neconstituționalitate cuprinse în Legea de modificare şi completare a Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Textul integral al hotărârii.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE