Comunicat de presă cu privire la vizita domnului Petr Angyalossy, președintele Curții Supreme din Republica Cehă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (10-11 august 2021)

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În perioada 10-11 august 2021, domnul Petr Angyalossy, președintele Curții Supreme din Republica Cehă a efectuat o vizită oficială în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, fiind însoțit de către domnul Ales Pavel, magistrat, directorul cabinetului președintelui.

Delegația din Cehia a vizitat sediul principal al Înaltei Curți de Casație și Justiție, din str.Batiștei, nr.25. În cadrul întâlnirilor cu doamna judecător Corina-Alina Corbu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, și cu domnul judecător Iulian Dragomir, vicepreședintele instanței supreme, au fost discutate modalitățile de dezvoltare a cooperării dintre cele două instanțe supreme, atât la nivelul rețelelor internaționale din care ambele fac parte, cât și la nivel bilateral.

Totodată, partenerii cehi și-au manifestat interesul pentru schimbul de informații și bune practici privind mecanismele de unificare a jurisprudenței, modalitatea de reglementare a răspunderii disciplinare și a conduitei etice ale judecătorilor, procesul de digitalizare și publicarea hotărârilor instanței supreme din România, în format anonimizat, pe site-ul propriu.

Domnul Petr Angyalossy a fost numit în funcția de președinte al Curții Supreme din Republica Cehia la data de 20 mai 2020, pentru un mandat de 10 ani. Anterior, domnul Angyalossy a prezidat Secția penală a instanței supreme. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Masaryk din Brno (1993), a devenit doctor în drept în 1998 și este judecător din anul 1996.

Vezi galerie foto-video

 

Biroul de informare și relații publice