Anunţ important privind desfăşurarea activităţii ÎCCJ în cadrul imobilului situat în bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, București, Tronsoanele I-III, începând cu 01 august 2023

ANUNȚ IMPORTANT

Ca urmare a demarării lucrărilor de renovare și extindere a sediului principal al Înaltei Curți de Casație și Justiție, situat în str. Batiştei, nr. 25, Sector 2, București,

Începând cu data de 1 august 2023, activitatea tuturor secțiilor și compartimentelor de specialitate ale Înaltei Curți de Casație și Justiție se va desfășura exclusiv în imobilul din Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, București (imobil în care se află şi sediul actual al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal), după cum urmează:

  • Secția de contencios administrativ și fiscal va continua să își desfășoare activitatea, ca și până în prezent, în Tronsonul I, sala de şedinţă 1, etaj 8, şi sala de şedinţă nr. 2, etaj 7;
  • Secția penală – sala de ședință 3, situată în Tronsonul II, mezanin 1;
  • Secția a II-a civilă – sala de ședință 4 (Amfiteatrul Albastru), situată în Tronsonul II, mezanin;
  • Secția I civilă – sala de ședință 5 (Amfiteatrul Alexandru Ioan Cuza), situată în Tronsonul II, etaj 4.

Registratura Generală, registraturile şi arhivele Secției I şi Secției penale își vor desfășura activitatea în Tronsonul II, la mezanin 1, iar  registraturile şi arhivele Secțiilor Unite şi Secției a II-a civile își vor desfășura activitatea în Tronsonul II, la etajul 1.

Accesul publicului se va realiza prin Bd. Octavian Goga, nr. 2, Tronson I – intrarea B (Secţia de contencios administrativ şi fiscal) şi Tronson II – intrarea D (Secţii Unite, Secţia I civilă, Secţia a II-a civilă, Secţia penală).

Pentru indicații de orientare în cadrul noului sediu temporar al Înaltei Curți de Casație și Justiție, justițiabilii sunt rugați să apeleze la ajutorul persoanelor anume desemnate, precum şi la personalul de pază sau să urmărească indicatoarele care vor fi amplasate în interiorul imobilului.

Repere și indicații pentru localizarea sediului ÎCCJ

Hartă destinată localizării noului sediu temporar al Înaltei Curți de Casație și Justiție (https://www.google.com/maps/place/Bulevardul+Octavian+Goga+2,+Bucure%C8%99ti).                             

Noul sediu temporar al ÎCCJ este situat în zona Pasajului Mărășești (zona Piața Unirii), fiind localizat pe Splaiul Unirii.

Din Piața Unirii și zonele adiacente Pasajului Mărășești se poate ajunge la sediul ÎCCJ în aproximativ 10 minute de mers pe jos sau cu următoarele mijloace de transport în comun (1 stație).

Mijloace de transport în comun

  • Zona Piața Unirii

metrou: M1, M2, M3

autobuz: 313, 361, 783

troleibuz: 76

tramvai: 7, 32, 47

 

  • Timpuri Noi

metrou: M1, M3

autobuz: 133

tramvai: 19

 

 

  • Pasaj Mărășești

 autobuz: 312, 323

tramvai: 23, 27

 

  • Biblioteca Națională

autobuz: 104, 116, 117, 123

 

 

 

 HARTĂ