Comunicat de presă 23.07.2021

 ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În cursul dimineții de 23 iulie 2021, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție din str.Batiștei, nr.25, Sector 2, București, un protestatar a escaladat fațada sediului instanței supreme, până la nivelul mezanin, pentru a-și exprima unele nemulțumiri legate de funcționarea sistemului judiciar.

S-a asigurat intervenția promptă a organelor de ordine publică, precum și a unor echipaje de ambulanță și pompieri, pentru a asigura în primul rând siguranța persoanei implicate, precum și pentru asigurarea ordinii publice.

În prezent, se poartă discuții cu persoana în cauză, prin negociatori specializați ai poliției, pentru încetarea acestei forme de protest și restabilirea circulației rutiere în zonă. La acest moment nu este clar care sunt revendicările concrete ale cetățeanului care a apelat la această formă de protest.

Activitatea administrativă a Înaltei Curți de Casație și Justiție se desfășoară normal, pentru această dată nefiind programate ședințe de judecată.

Înalta Curte de Casație și Justiție regretă disconfortul creat cetățenilor prin închiderea parțială a arterei de circulație pe care se află sediul său principal și reamintește că soluția din fiecare cauză în parte este exclusiv rezultatul probelor administrate în dosar, nefiind posibilă influențarea acesteia prin elemente exterioare cauzei, iar orice acțiune de protest într-o societate democratică trebuie să se desfășoare în condițiile și formele prevăzute de lege.

 

Biroul de informare și relații publice