Informare de presă – noul motor de căutare a jurisprudenței

INFORMARE DE PRESĂ

           

În continuarea implementării Planului de digitalizare a instanței supreme, adoptat în vara acestui an, Înalta Curte de Casație și Justiție a lansat, la data de 24 decembrie 2021, noul motor de căutare a jurisprudenței, pe platforma adiacentă site-ului său oficial – www.iccj.ro.

Noul motor de căutare facilitează identificarea jurisprudenței indexate a instanței supreme, permițând căutarea hotărârilor pronunțate de secții și de completurile de 5 judecători în funcție de cuvinte cheie prestabilite și/sau în funcție de materia de drept.

Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție pune la dispoziția cetățenilor un nou instrument prin care se asigură accesul acestora la jurisprudență, consolidând transparența actului de justiție, în forma sa finală.

De asemenea, noul motor de căutare contribuie la asigurarea caracterului unitar al jurisprudenței, înscriindu-se în eforturile Înaltei Curți de Casație și Justiție de a își îndeplini misiunea constituțională.

Noul motor de căutare a jurisprudenței poate fi accesat pe site-ul oficial al Înaltei Curți de Casație și Justiție (link).

 

Președintele

Înaltei Curți de Casație și Justiție, 

judecător Corina Alina Corbu